Tantra cursussen 2023 - 2024:

Doe je voor het eerst mee? Lees dan eerst deze pagina even door.

 

tantra cursus

6 oktober - 24 november:
 Cursus: Leven in vrijheid 

Hoe word je nou werkelijk vrij? 

Tantra biedt een geweldig inzicht in wie/wat je eigenlijk bent, raakt direct en diep.

De tantrische energie oefeningen, massages en meditaties in deze cursus helpen om dwars door je illusies heen te breken en vanuit je hart te leven. Acht lessen over compassie, liefde, seksualiteit, communicatie, vertrouwen, non-dualiteit en overgave...

Dankzij eeuwen van compassievolle meesters..

...Is er iets dat je helpen om jezelf te bevrijden..want Tantra biedt een heel ander perspectief. Het is uitgevonden door wijze, compassievolle meesters, die eeuwenlang ons menszijn bestudeerd hebben.

Met hun meditaties, Yoga en energie oefeningen kunnen we onze lusten en lasten die ons af en toe helemaal gek maken, eindelijk overstijgen en ons stapje voor stapje thuisvoelen in ons liefdevolle hogere bewustzijn.Tantra gebruikt alles, van lichaam tot geest om daar te komen. Ook meditieve seks of meditaties op de dood. De kracht van Tantra is dat ze geen taboes kent.

In deze cursus leren we om contact te maken met onze zelfliefde, zonder taboes.

We herinneren ons onze onschuld, puurheid door overgave aan onze verlangens, door niets menselijks meer te ontkennen of te onderdrukken. En door ons er niet meer mee te identificeren. We zijn veel meer ....

Met de meditatieve oefeningen en prachtige inzichten kom je middenin het leven, met je voetjes in de modder.. Nee, je hoef je niet als een monnik in Verwegistan op een berg te zitten en vreselijk je best te doen tot er na een jaar of 50 een zonnestraaltje in je hart verschijnt. 

Het allerbelangrijkste vinden we dat je ophoudt je best te doen. Laat los wat je "moet", maak een lange neus naar je angsten en gedachten, lach naar je innerlijke demonen, dan zullen ze je helpen... 

Als je open bent en nieuwsgierig en je nog best wat angsten en oordelen kwijt wil raken over jezelf en het leven..dan is deze cursus iets voor jou.

In 8 lessen verkennen we de thema's: Compassie, liefde, seksualiteit, communicatie, vertrouwen, non-dualiteit, kracht en overgave...

We plaatsen ze in Tantrisch perspectief en leren je Tantrische technieken om vanuit je hart te leven, zoals:

* Tantrische Krya Yoga, tantrische adem meditatie voor kracht en bevrijding
* Tantrisch energie oefeningen om chakra's en energiekanalen te leren voelen en te verruimen, waardoor je levensenergie krachtiger zult voelen
* Tantra massage om het fysieke, emotionele en spirituele lichaam te openen en in harmonie te brengen
* Meditatieve seksualiteit, oefeningen en massages die je helpen om je seksualiteit te helen, en om orgastisch en ecstatisch te zijn
* Het non-duale beginsel en de meditaties van de Recognition Sutras: Jezelf herinneren wie je in je kern bent
* Dearmouring, trauma release om het lichaam te helen
* Puja: prachtige rituelen om je te verbinden met je Bron, waaronder Yoni en Lingam Puja.

Het programma is afgestemd op de groep, de energie van het moment en wat goed voelt. We doen oefeningen en meditaties met elkaar in groepen, in twee of drietallen of alleen. Bij de oefeningen werken de mannen of de vrouwen soms ook onderling met elkaar. De hele avond is begeleid door twee docenten en je leert echt meer over Tantra!

Lesrooster:

Het zijn 10 heerlijke vrijdagavonden (20:00-23:15), waarin je je zelf kunt opladen op:

6, 13, 20, 27 oktober
3, 10, 17, 24 november

De eerste twee lessen kun je instappen, om deze cursus te proberen.

Na die lessen vragen we je om je in te schrijven voor de hele cursus. Zo kunnen we een niveau van intimiteit, veiligheid en vertrouwen met elkaar bereiken.
Deze cursus valt onder onze code: rood. (Er is geen seks, geen penetratie, wel af en toe naakt en er komt mogelijk een helend Yoni en Lingam ritueel). Heb je nog nooit met ons gewerkt en weet je niet wat je kunt verwachten, lees dan ter voorbereiding eerst de pagina over Tantra door.

 

 

16 november- 25 januari:
Cursus: Divine Tantric Women 

 

Een levensveranderende reis: Ruimte creëren om van dit leven te houden en het lichaam waarin je geboren bent lief te hebben.

Deze Tantra cursus voor vrouwen gaat over het verkennen van jezelf en het helen van je vrouwelijke, godinnen lichaam. We verbinden ons diep van binnen door meditatie, rituelen, lichaamsmassage, healing en lichtwerk. Ontdek je innerlijke, sensuele, transformerende kracht en laat destructieve patronen achter je, die je gezondheid, je carrière, je zelfvertrouwen en je relaties ondermijnen.

In ons leven leren we te geven en niet te ontvangen...

Waarom zou je je vastklampen aan ongezonde situaties terwijl je jezelf op dat moment het hardst nodig hebt?
Hoewel we veel zorg en liefde van anderen ontvangen, kan er in ons lichaam / geest een hongerige wolf zijn, een kloof die schreeuwt om aandacht of zich volledig afsluit, wanneer iemand met goede bedoelingen je benadert.
Hoe deze lichaamsreflexen te overwinnen? Hoe te leven in het hier en nu, zonder deze voortdurende zorgen en zorgen voor anderen?


Met Jivanmukta (Janine):

Jivanmukta is je gids op dit avontuur. En ze verzamelde meer dan 30 jaar spirituele groei om met je te delen, om je het beste van het beste te geven. Deze reis resulteerde in een nieuwe naam, dit jaar: Jivanmukta, wat betekent: helemaal vrij LEVEN.

Vrij van voorwaarden, vrij om te kiezen, vrij om je in liefde te verbinden en ook om weg te stappen van ongezonde situaties, vrij in het hart, dus er is alleen een gevende en ontvangende ervaring zonder er een persoonlijk "egocentrisch ding" van te maken.

Deze naam en deze intenties zijn niets persoonlijks. Het is de droom van veel vrouwen om samen een veld van wijze energie en liefde te creëren in een nieuwe tribe.

In 10 lessen op donderdagavond verkennen we onze relatie met:

*Leven in het algemeen
* Onze gezondheid en ons lichaam
*Onze seksualiteit en sensualiteit
* Onze gevoelens en emoties, zonder sommigen uit te sluiten
* Onze innerlijke leiding en het vermogen om te luisteren naar ons hart en lichaam
*Onze innerlijke kracht, onze persoonlijke energie en ruimte
* Onze verbindingen en relaties met anderen

In deze geweldige cursus versterken we onszelf, voeden we onszelf met nieuwe energie, reinigen we onszelf van oude patronen en beperkende overtuigingen over ons lichaam en over wie we zijn.
Er komt dus veel meer ruimte. Ruimte om te groeien en te expanderen, om je vergeten dromen te realiseren.
En voor echt geven en ontvangen met een ruim hart, volledig bewust van de Goddelijke aanwezigheid in jou, jij wijze heks!

Wat kun je verwachten?

Verwacht de controle te verliezen en in niveaus van onverwachte gekke (lichaams)wijsheid te gaan vanwege ...

* Prachtige diepe meditaties, rituelen en visualisaties
* Veel dans en bewegingen waar je lichaam van zal genieten
* Vibrerende stilte en heilige ruimte om in te landen
* Persoonlijke veiligheid en ruimte voor delen en loslaten
* Goddelijke aanraking van vrouwen die echt om je geven en elkaar healen met neo-tantrische rituelen
* Veel sensualiteit en tederheid in jezelf
* Naaktheid en het verkennen van je heilige, intieme delen in puurheid, die de eon oude oordelen over vrouwen weg wassen
* Zuivere (lichaams)communicatie, hoger bewustzijn, het herwinnen van vertrouwen en respect, dieper begrip van onze emoties, gekte en resonantie met de goddelijke Bron, Moeder of Guru binnenin.
* Veel humor en speelsheid, zoals verkleden, bewegen in het spel om de draken en demonen in ons te verkennen, terwijl we onze diepste angsten tegenkomen en geblokkeerde levenskrachtenergie vrijmaken
* Onszelf confronteren met onze innerlijke pantsers van vecht-vlucht en bevriezingsreacties en onszelf aanmoedigen om levensenergie vrij te laten die door het overlevingsgedrag vast is gaan zitten.

Dat is veel! Misschien kunnen we beter zeggen: wat kun je niet verwachten?

Je zult hier niet vinden: Standaard 7 stappen naar de hemel recepten, instant hollywood verlichting sprookjes, verstikkende moeders of lieve leraren die je innerlijke troep met de mantel der liefde bedekken.

Lesrooster:

Dit is daten voor 10 gekke, heerlijke nachten met het mooiste wezen op aarde: JIJ!

Donderdagavond (20:00 - 23:15):

November: 16, 23, 30
December: 7, 14, 21
Januari: 4, 11,18, 25

De eerste twee lessen kun je instappen, om deze cursus te proberen. Na die lessen vragen we je om je in te schrijven voor de hele cursus. Zo kunnen we een niveau van intimiteit, veiligheid en vertrouwen met elkaar bereiken.

Deze cursus valt onder onze code: rood. (Er is geen seks, wel af en toe naakt en er komt mogelijk een helende Yoni massage). Heb je nog nooit met ons gewerkt en weet je niet wat je kunt verwachten, lees dan ter voorbereiding eerst de pagina over Tantra door.

Vooruitblik: Divine Tantric Women retreat voor vrouwen 10-12 mei 2024:

We organiseren van 10-12 mei 2024 een tantrische Godinnen retraite om je prachtige, unieke, divine wezen verder te exploreren en je ervaring te verdiepen.
Met uitwisseling over je nieuwe levenservaringen, zorg voor elkaar in deze zusterschap, en ondersteuning om je vleugels uit te slaan, om als vlinders te vliegen op nieuwe manieren, nieuwe horizonten, anderen te onderwijzen, nieuwe banen te krijgen, nieuwe perspectieven te krijgen ...
Deze retraite is voor godinnen met een beetje tantrische ervaring, op: 10-12 mei 2024, in de buurt van Amsterdam in de natuur op een prachtige locatie.

Meer informatie over deze retraite volgt.

 

Overzicht events & tickets: