Wilde Ziel

Tantra Massage: Man of vrouw?

Tantra Massage: Man of vrouw? 

Uit onze tantra praktijk:

Verschilt een Tantra massage voor een man van die voor een vrouw? Sinds wij, Mark en Janine, Tantra massage geven, ondervinden we hoe groot en omvangrijk de wereld van Tantra is. We genieten enorm van wat we leren en zijn onze teachers heel dankbaar voor wat ze met ons delen. Als stel werken we intens samen om onze eigen weg hierin te vinden.

Een van onze ervaringen is dat man en vrouw zo verschillend reageren, dat een Tantra massage voor mannen en vrouwen niet hetzelfde kan zijn. Natuurlijk is elk mens weer anders. Maar buiten dat feit zijn we er inmiddels van overtuigd dat een “standaard” Tantra massage hele andere effecten heeft op vrouwen dan op mannen. Zelfs zo anders dat we onze massages hebben aangepast, een andere opbouw per massage hanteren, andere technieken toepassen en ook een ander traject aan de klant aanbevelen. Verder merken we dat het ook een ander effect geeft of de gever een man of een vrouw is.

(Klik hier als je een of een wilt boeken)

Als een klant belt, vragen we naar zijn of haar ervaring met Tantra en tasten we de achterliggende behoefte af. Dan kijken we of een mannelijk of vrouwelijk masseur bij deze klant past. Soms verwijzen Mark en Janine mensen aan elkaar door.  Bijvoorbeeld een man die meer zijn lijf wil voelen en een drukpunten massage wil ervaren, komt door het effect van mannelijke energie (meer “eigen”) sneller in zijn kracht, dan wanneer hij door een vrouw wordt gemasseerd.

Als we voorstellen dat niet Janine, maar Mark de drukpunten massage gaat doen, kijken mannen soms raar op. Er lijkt nog altijd een taboe te zijn op bloot lichaamscontact van man tot man. De meeste mannen willen door een vrouw gemasseerd worden. En dat is soms juist een valkuil. Want vrouwen krijgen mannen niet zo makkelijk in hun mannelijke kracht, in deze rol. Er bestaat namelijk een kans dat de mannelijke klant zich dan vastklampt aan de zachte, liefdevolle en verzorgende energie van de masseuse. Of het tegenovergestelde gebeurt: hij raakt gefocust op zijn verlangen naar een korte seksuele ontlading om zijn "manlijkheid" te bewijzen/ervaren.

Vrouwen kiezen voor een Tantra massage soms een vrouw, soms een man. Als ze de mannelijke energie te confronterend vinden, vragen ze naar een vrouw voor de massage. Ook daar is het belangrijk om precies achter de echte vraag te komen. Want vrouwen neigen ertoe om elkaar op te zoeken voor bevestiging. Ze willen het liefst een knuffel krijgen met “zie je wel, ik ben op de goede weg”, in plaats van dat ze een uitdagende stap zetten, die hen echt verder brengt.

Waar iemand zit is op het eerste gezicht niet altijd duidelijk. Om daar achter te komen raden we ook wel aan om allebei uit te proberen: een massage van een man en van een vrouw. En vaker komen, zodat je per keer dieper kunt gaan en meer open kunt worden.

En dan over de massage zelf. We zeiden het al, ook die verschilt tussen mannen en vrouwen. Wij allebei hebben de ervaring dat als je een vrouw masseert, de massage eigenlijk veel langer moet duren. En ook dat er hele andere dingen gebeuren dan wanneer we een man masseren. Mannen lijken veel makkelijker open te gaan, niet allemaal natuurlijk, maar de bereidheid is over het algemeen groot om “zichzelf te leren voelen”. Een man wil helemaal aangeraakt en gezien worden. En als hij over zijn gêne heen is van het bloot zijn, met mogelijk zichtbare reacties op de massage, komt er in de overgave meestal heel veel energie vrij. Vrouwen lijken in het algemeen wat rustiger te blijven, behalve de gevorderde Tantrika’s. Zo rustig zelfs dat een uitgebreide Yoni massage niet op zijn plek lijkt te zijn. Dat is dan bijna een inbreuk op de serene toestand en de subtiele hoge energie van de vrouw.

Vandaar misschien dat er in de wereld van Tantramasseurs klachten zijn over mannelijke professionals, die volgens sommige klanten snel(ler) een grens overschrijden.

Het belangrijkste bij het begin van een massage is het “contract”. De vraag en de regels: wat mag wel en wat niet. Maar meestal zeggen zowel mannen als vrouwen: doe maar wat je nodig vindt. Een uitgebreide enquête vooraf heeft dan niet veel zin.

Wat dan wel?

Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst kijken naar waar die verschillen in reacties vandaan komen.

Eén antwoord dat wij hierop kunnen geven is dat de oorzaak ligt in de verschillen in de anatomie tussen man en vrouw. De penis is eigenlijk een fors uitgegroeide clitoris. De vorm van beide organen lijkt sprekend op elkaar.  Als een vrouw de hele dag zou wrijven over het kleine buisje dat inwendig zit onder de knop van de klit, dan zou ze gemakkelijker opgewonden raken. Dus: vrouwen, als je je afvraagt waarom die vent “nou alweer” wil, stel je dit dan eens voor.

Veel mannen spelen met hun piemel, het is hun beste maatje, er is altijd wel iets van opwinding en ook van geruststelling dat die energie er is. Het is een naar buiten gerichte energie. De frustratie van sommige mannen is dat vrouwen weinig zin in seks hebben. En in onze Tantra massages duurt het ook een tijdje voordat die seksuele energie (mag) gaan stromen, dus voordat een vrouw zich “bloot“ geeft. Stel je dan als man zijnde eens voor, dat een vreemde masseur een vinger in je kont steekt en je prostaat begint te masseren. Tenzij je een behoorlijk vrij iemand bent, zou je hiervan schrikken en dichtklappen. Maar anatomisch is dat ongeveer wat een vrouw ervaart, wanneer ze een intieme Yoni massage ontvangt. Het is meteen erg intiem. Vandaar dat veel vrouwen denken dat een Tantra massage niet bij hen past. Of ze zijn wel nieuwsgierig, maar durven die massage niet toe te laten. 

Een van de manieren waarop het lichaam communiceert dat het ergens niet klaar voor is, is als iemand in slaap valt. Het is op stand-by gaan, weg gaan vanuit de plaats waar iets gebeurt dat niet helemaal klopt. De energie loopt weg, ook omdat er interne opvattingen zijn die soms tegenstrijdig zijn, waardoor een vrouw zichzelf ergens de schuld van geeft en haar mond houdt. Of achteraf met een klacht of ander verhaal komt.

In een Tantra massage bij ons letten we er scherp op als iemand stil gaat liggen, uit contact te gaat of iets zomaar laat gebeuren. Immers het doel is contact te maken met jezelf in het hier en nu. Dat betekent luisteren naar je lichaam en alles, ècht alles (!) wat zich aandient, gebruiken als “werk” materiaal. Dus “uit” gaan is er niet bij, (tenzij je expliciete vraag is om het op standbye gaan te onderzoeken in jouzelf) je impulsen volgen wel, ademen ook.  

Lees hier meer over welk massage we geven:  Tantra massages voor Vrouwen Tantra massages voor Mannen

In 1 van de volgende blogs gaan we dieper in op de verschillen tussen een Tantra massage voor mannen en een Tantra massage voor vrouwen, met praktische tips om meer verdieping te ervaren.