Wilde Ziel

~ tantra-dagen ~

From-sex-to-Superconsciousness

 

From sex to Superconsciousness: transformeer jezelf door kundalini energie! 

 

In dit derde level: van seks naar superconsciousness,  gaan we onderzoeken en ervaren welke plek seksualiteit inneemt in je leven en hoe je dit levensgebied helemaal kunt empoweren in jezelf!

Seksualiteit is bij uitstek het gebied waarin de heftigste emoties en krachten naar buiten kunnen komen. Tantra is het enige spirituele pad dat het lichaam en de seksualiteit niet verwerpt maar juist omarmt en de krachten onderzoekt om helemaal in heelheid en zelfrealisatie te kunnen komen.

We onderzoeken hoe diverse Tantra meesters en vooral ook de neo-Tantra dit pad bewandeld hebben om tot inzicht en verlichting te komen. Wat is waar? Wat is mythe? Wat is bruikbaar voor jou? 

Hoe ziet het programma eruit?

We stemmen ons af op de groepsenergie en op de inspiratie die in ons allemaal leeft. Daarom maken we nooit een programma van uur tot uur. 
De Tantramiddag begint met een workshop over het thema. Gevolgd door een heerlijk gezamenlijk diner. Waarna we in de avond gaan spelen, onderzoeken en experimenteren met het thema. Hierin zijn Mark en Janine de spaceholders die het spel, de dans of het (massage)ritueel begeleiden.

Wat behandelen we in dit thema?

Binnen neo tantra doen geweldige verhalen de ronde over mega orgasmussen en fantastische seksuele ervaringen met je partner. En ja het is inderdaad zo dat er in de afgelopen jaren steeds meer mensen seksueel ontwaken en helen. Maar er doen zich ook veel ongelukken voor, zoals spontane kundalini ontwaken waardoor de energie schade toebrengt aan je zenuwstelsel en je bijvoorbeeld opeens seksverslaafd wordt of aan allerlei fybromialgische pijnen lijdt.

Daarom is een degelijk kader, wie ben je en waarom ben je met Tantra bezig, nodig. En daarom werken wij zelf zo ongelofelijk veel met adem en meditatie/visualisatie (altijd in een goed geventileerde ruimte en soms ook buiten, vanwege het Covid beleid).

Het eerste en misschien wel meeste werk dat gedaan moet worden is om onszelf keer op keer weer uit de “loophole” van de mind te krijgen. De mind wil altijd iets: oplossen, meer van iets, nog meer denken om ergens “uit” te komen. Of het houdt ons klein of vast aan gewoontes... Het is een natuurlijk schild dat we opbouwen als we ons in het onbekende bevinden. Maar in dit onbekende landschap in je intuïtie je kompas, samen met een bruikbaar systeem waarin je je energie ontdekt en je balans herstelt.

In een ritueel leggen we onze diepste gedachtes en gevoelens bloot, om weer te kunnen verbinden met dat wat gevoed wil worden in ons zelf. 

We werken met archetypen, goddelijke aspecten van het manlijke en vrouwelijke in onszelf als gids voor geheelde seksualiteit.  We ontdekken hoeveel meer energie vrij kan komen en hoe  de Kundalini zch een weg baant door het centrale energiekanaal (sushumna) als de seksuele energie tot zelfhelend vermogen van het lichaam transformeert. Dat is evolutie.

De weg van Bramacharya. …

Bramacharya wordt vaak vertaald en ingevuld als seksuele onthouding of celibaat. Maar in ons besef lijkt het meer op het aanroepen van het goddelijke aspect waar jij mee resoneert in jouw menselijk bewustzijn. De energie die je in je lichaam voelt kan op elk gebied in je lichaam tot een energetisch orgasme komen, dat aanvoelt als een ontploffing van licht en hitte in al je cellen. Pijn kun je transformeren in genot en genot wordt de katalysator om blokkades in je energiesysteem op te lossen waardoor je in sneltrein vaart opener en ontvankelijker wordt voor meer en blissvolle energie.

 

Soms leidt een ervaring als deze tot een (tijdelijke) overbelasting van je energiesysteem. Waardoor je het liefst de deur dichtgooit voor “al dat zweverige gedoe”, maar toch ernaar verlangt om je hart helemaal te openen voor het weergaloos goddelijk, kosmisch orgasme, schokkend en schuddend, terwijl je (liefdes) partner je met geen vinger aanraakt. Het bestaat dus. Maar het is niet je einddoel. Het is een verwarrende fase deze, die soms wel jarenlang aanhoudt, omdat je heen en weer geslingerd wordt tussen botte afkeuring en goddelijke omarming van dit pad.

Wanneer je dit blok doorloopt, zal het tantrisch kader en de oefeningen erop gericht zijn om een moderne Bramacharya te worden, die de energie achter de energie voelt, het bewustzijn achter het bewustzijn ervarat. En dat is de moeite waard. Want met die kracht voel je niet alleen een verhoogd inzicht, meer energie en liefdevolle bliss, maar komen ook je wereldse levensdoelen (weer) in beeld, doordat je je leert focussen. Je laat je bijvoorbeeld niet meer ontmoedigen door negatieve gebeurtenissen in je omgeving!

En dat is mogelijk zonder je af te sluiten van de wereld en je vrienden. integendeel: als je je seksuele energie kunt transformeren kun je alles. Maar dat niet alleen: je ervaart dat je seksuele bewustzijn hetzelfde is als je goddelijk bewustzijn. En je ontwikkelt een haarscherpe intuïtie. Dat is de reden waarom klassieke tantristen ervaren dat tantra niet over seks gaat, want wat wij onder gewone seks verstaan is een slap aftreksel van wat er echt mogelijk is, een flauwe afspiegeling van de essentie. 

 

 

 

We geven dit thema in 3 (los te volgen) tantramiddagen & avonden (zie agenda)

 

 

 

 


Praktische gegevens Touch of Divinity themadagen:

Locatie: 
Amsterdam, Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10 , achteringang van Broedplaats HW10, Studio 13 en 14.

Rotterdam: Centrum Djoj, Anthony Duycklaan 7 Rotterdam

Lestijden: 

In Amsterdam: Zaterdag aanvang: 14:00 (inloop 13:30)  einde: 23:30 uur. 
In Rotterdam: Zaterdag : 14:00 (inloop 13:30) einde 22:30

Prijs per workshopdag: 
Amsterdam: 70 euro per persoon  
Rotterdam: 65 euro per persoon. 
De prijs bestaat uit: het programma (55 euro per dag) , inclusief diner, hapjes en drankjes (15 euro).

Parkeren & OV: 
Amsterdam: Parkeren is 2,50 per uur, en na 19:00 uur of op zondag gratis. OV is dichtbij: station Lelylaan 11 minuten lopen, of neem 1 halte de tram richting Osdorp, en loop 5 minuten. Er rijdt ook een bus vlakbij.

Rotterdam: parkeren is gratis, maar schaars. OV vlakbij (station Rotterdam Noord of de tram)

Zelf meenemen:
Lunghi (katoenen omslagdoek) (of schaf er eentje bij ons aan voor  7,50 euro), groot badlaken of fleece van 2 meter, handdoeken, slaapgerei, makkelijke kleding waar je je mooi in voelt (geen spijkerbroek), toiletartikelen, flesje olie. 

Voorbereiding (verzorging): 
Kom schoon gewassen, gedoucht (douchen kan in het gebouw eventueel) en Zonder parfum of aftershave. Zorg dat je niet rookt vlak voor de workshops en ook niet in de korte pauzes. Poets je tanden na eten of roken. 

Overnachting:
De prijs is exclusief overnachting (niet mogelijk in het gebouw). Je kunt zelf iets boeken via bookingswebsites als je na afloop wilt overnachten.

Wanneer kan je deelnemen?

We vinden bloot heel gewoon en schamen ons niet voor ons lichaam. Je bent welkom als je dit wilt onderzoeken en eventueel je spanningen erover wilt helen. Er worden geen seksuele handelingen verricht. Je mag verder deelnemen als je je kunt houden aan het Covid beleid en onze aanwijzingen. En als je geen besmettelijke aandoeningen bij je draagt.

 
Op:
 om 
Door:

In: adres  plaats Postcode
Met: aantal mensen Kosten: