Alles wordt in beweging gezet door Liefde...

Liefde zonder begin of einde.

De wind danst door toedoen van de sferen,

de bomen dansen door de wind.

Is het hart warm van liefde,

dan verdwijnen angst en schaamte.

Vurig als de adem van een draak is de liefde.

(Deel van het gedicht ‘Overgave’ (uit Licht op licht) van Rumi)

Heerlijk samen Tantra leren

Tantra van Wilde Ziel:

 

Er bestaat liefde die verder gaat dan de liefde in relaties. Liefde die je in je hart voelt, Liefde die je door het leven leidt, je intuïtie scherpt, je ogen opent, Liefde die je altijd voelen kan.....

Tantra gaat over dié Liefde..

Onze visie op Tantra

Tantra leert je in een staat van Zijn te komen, waardoor het hart zich opent. Vrijen, mediteren, Yoga, wandelen, dansen, alles kan je in opperste liefdevolle, vurige verrukking brengen waarin geen "mind" of verstorende emoties aanwezig zijn...

Tantra beoefenen brengt je telkens opnieuw in deze staat van puur zijn, waardoor je op termijn je identificaties, je gehechtheden aan patronen en rollen in je leven loslaat. Maar en vooral, dat je deze met compassie leert zien.

Telkens opnieuw halen de meditaties, yoga en het energie veldje van Tantrische mede-beoefenaren, je uit je dagelijkse denken. In jouw eigen puurheid, zonder conditioneringen en oordelen, kun je het leven ervaren als een mysterie en je verwonderen.
Dit gevoel van onthecht zijn, in verwondering en helemaal vrij, ervaar je als je hart open gaat. Dit gevoel kun je ook krijgen doordat je verliefd wordt en vrijt met iemand. Het gevoel kan je hebben als je een geweldig orgasme ervaart, dat helemaal door je lichaam raast van top tot teen..

Je kan je in momenten helemaal zo voelen. Maar Tantra gaat niet over fantastische seks of over geweldige relaties. Dan maak je er een sprookje van, met een enorme verwachting.

Tantra is geen seks en ook geen methode of concept voor seks. Het is een manier van leven, waarin je je sensualiteit in alles ervaart.

Wanneer je Tantra ziet als seks, beperk je jezelf tot een paar heerlijke piekervaringen. Als je denkt dat Tantra hetzelfde is als de energie die vrij komt bij vrijen, masturberen en klaarkomen, dan kan je jezelf schade toebrengen. Want doordat je denkt dat je er seks voor nodig hebt, ga je verlangen naar piekervaringen en put je je lichaam uit. Je verlangen gaat je na een tijdje in de weg zitten. Waardoor de mind ertussen komt en je projecties (over de juiste partner, de ideale omstandigheden etc) je juist afhouden van het ervaren van bliss en vrijheid.

Tantra leert je om dwars door je oordelen en verwachtingen heen, jezelf waar te nemen. Ze leert je om nergens naar te streven. Doordat je je zelf helemaal leert zien, kan de energie die nu geblokkeerd is in je lijf en je energieveld, getransformeerd worden.
Hoe je dat in beweging brengt, maakt niet zoveel uit. Vrijen, dansen, mediteren, aanraken, wandelen, voelen, in gezelschap zijn van een mens die zich helemaal vrij en bewust voelt, het zijn allemaal ingangen om de energie te transformeren. Het zijn allemaal vormen van tantrische meditatie.

Tantra helpt je om meditatief te worden, door zuiver waar te nemen. Je neemt bijvoorbeeld waar dat je vol angsten en condities zit, je wordt je er bewuster van. Dat proces kan je hele leven doorgaan, telkens weer een laag dieper. Door meditatie leer je je te onthechten van oordelen, zelfafwijzing en onzekerheid, die je mind veroorzaakt.
Ook leer je verder te gaan dan concepten en definities van Tantra. Want de mind maakt van alles verhalen en concepten, dus ook van Tantra. Ze doet dit omdat ze zekerheid zoekt, omdat ze bang is voor het onbekende, voor de toekomst. Het wil altijd ergens van weg of ergens naartoe. Omdat ze alleen de piekervaringen en de dipjes uit het verleden kent.

Het helpt dus ook niet om Tantra oefeningen te doen vanuit je denken, omdat je iets moet van jezelf, vanuit je wilskracht dus. Tantra leert je om te genieten, om te voelen, om contact te maken met het mysterieuze wezen dat je bent, zodat je uit jezelf helemaal zonder doel, pretenties en agenda kunt worden....
Eenmaal daar, heb je niks nodig. Geen oefeningen, geen meester en geen verhaal meer.

Als je een tijdje met Tantra bezig bent, zul je ervaren dat je zelfs nergens van weg moet. Ook niet van vervelende ervaringen. Je ontdekt iets dat permanent is: een volle leegte, een niet-weten, een ondefinieerbaarheid, een vreedzaam midden, je thuis.
Dit is zoals wij Tantra ervaren: je weg naar thuis.

In onze eigentijdse Tantra ervaren we kracht van lineages aan Tantra ervaring. Van Tantrische meesters uit India, Pakistan, Tibet, Nepal tot en met esoterische meesters uit het Griekse, Egyptische en Romeinse Rijk van weleer.  In alle mystieke stromingen vind je dit soort inwijdingen in het leven...

Overzicht van onze activiteiten:

Ze vinden meestal plaats in onze tempel in Amsterdam en zijn open voor iedereen (singles, stellen, alle genders en leeftijden). Daarin geven we:

  • Chitta en Ecstatic Dance: Na een korte intro met  verdiept ademenen, meditatie en elkaar liefdevol begroeten, dansen we heerlijk vrij op blote voeten, helemaal in het NU. We kunnen daarbij genieten van lekkere hapjes en drankjes, de  hot tub, het labyrint of healing in de klanktempel.
  • Divine Tantra Dance. In deze dans ligt het accent op subtieler voelen en waarnemen van jezelf in contact met de ander. We laden onszelf daarbij op met levensenergie die ons in staat stelt om door onze blokkades heen te bewegen, te ademen en vrijer te worden. Elke 4e en 5e donderdagavond.
  • Tantra donderdag-avonden: leer je zintuigen aanscherpen en je energie ophogen. We hebben afwisselende thema's met eigentijdse vormen van Tantra. Elke 1e t/m 3e donderdag.
  • Tantra mini Festivals: Mariposa. Vanaf 18 juni 2022. Wil je kennismaken en proeven van Tantra? Daarvoor zijn onze mini-festivals heel erg geschikt. Heerlijke dagen waar je kennis maakt met onze spirituele Tantra visie. Voor meer intimiteit met jouwzelf, wie je eigenlijk bent. Door meditatie, adem, yoga, dans en/of lichaamswerk. En voor meer verbinding met anderen en alles wat je in je dagelijks leven tegen komt. 
  • Tantra sessies voor jouzelf of samen met je partner: je kunt een sessies naar keuze zelf boeken op de pagina of aanvragen via de email. 

We zien je graag op 1 van onze activiteiten of sessies, Namasté!

Janine en Mark