Wilde Ziel

~ Tantra van Wilde Ziel ~

Divine Tantra van Wilde Ziel*:

Alles wordt in beweging gezet door Liefde...

Alles wordt in beweging gezet door liefde,
liefde zonder begin of einde.
De wind danst door toedoen van de sferen,
de bomen dansen door de wind.
Is het hart warm van liefde,
dan verdwijnen angst en schaamte.
Vurig als de adem van een draak is de liefde.

(Deel van het gedicht ‘Overgave’ (uit Licht op licht) van Rumi)

Er bestaat liefde die verder gaat dan de liefde in relaties. Liefde die je in je hart voelt, Liefde die je door het leven leidt, je intuïtie scherpt, je ogen opent, Liefde die je altijd voelen kan.....

Tantra gaat over dié Liefde...Zonder Liefde is er geen Tantra...

Wat is Tantra?

Tantra is een eeuwenoude filosofie, lifestyle, discipline, evolutie pad en levenshouding die je helpt om je essentie te ervaren. Je “wilde”, of oorspronkelijke, "goddelijke" natuur. Degene die je in je diepste wezen bent, als je helemaal “vrij” leeft. Vrij van beklemmende oordelen, schaamte, hardnekkige patronen etc. Tantra omvat alle thema's in het dagelijkse en spirituele leven. Het omvat alles. Dus het onderzoeken van je seksuele kracht en die kunnen containen hoort bij Tantra, maar ook bijvoorbeeld mediteren op leven en dood. 

Tantra is (vaak) een non dualistische, positieve benadering van het leven. Het benut al je ervaring als stapstenen voor groei, expansie en evolutie. Om je omstandigheden beter te begrijpen en bewuster te worden. 

Wat voor Tantra geeft Wilde Ziel?

Wilde Ziel geeft Divine Tantra, een eigentijdse vorm van Tantra geïnspireerd op duizenden jaren esoterische kennis over het leven & de transformerende kracht van (sensuele) levensenergie.  

Oorspronkelijk werd Tantra beoefend door zowel monniken als gewone mensen. Ze hielden zich bezig met de theologische filosofie ervan, mediteerden, verdienden hun dagelijkse boterham en gaven zich over aan hemelse extase.
Sinds de seksuele revolutie, nu een halve eeuw geleden, is Tantra doorspekt met het seksuele verlangen in en  om menselijke relaties. Maar sinds een paar jaar is Klassieke Tantra weer in de belangstelling aan het komen. Oer-oude meditaties en ademhalingensoefeningen worden opnieuw toegepast om tot volledig bewust-zijn te komen.

Wij putten in onze Divine Tantra lessen zowel uit  klassieke Tantra meditaties en oefeningen, als uit westerse Tantrische stromingen, waarin je leert om je emoties,  seksuele levensenergie en verlangens stap voor stap te omarmen op een veilige manier. We onderzoeken daarin hoe we voorbij de mind en maatschappij kunnen gaan, die ingrijpen vanuit angst en je innerlijke vrijheid in de weg kunnen staan. Dat noemen we Divine Tantra. Meer erover vind je bij het Tantra Verdiepingspad.

Massage, dans en Tantra activiteiten:

Onze activiteiten vinden plaats in onze tempel in Amsterdam. Daarin geven we:

  • Chitta Conscious Heart ceremonie: Dit zijn onze maandelijkse en meest laagdrempelige avonden om kennis te maken met wat we doen. We geven een introductie ceremonie, met hele lichte tantrische aspecten zoals verdiept ademenen, meditatie en elkaar liefdevol begroeten. Aansluitend is er gelegenheid om op je blote voeten te dansen en  helemaal te ontspannen, want zonder ontspanning kun je spiritueel niet opladen. Klik hier om kennis met ons te maken bij:  Chitta.
  • Divine Tantra avonden. In deze avonden introduceren we je iets meer in Tantra en wat je aan de prachtige oefeningen kunt hebben. Het accent ligt op lichaamswerk (massage en healing), adem en meditatie. Ze zijn open voor singles en stellen die een interesse in Tantra hebben. Klik hier voor de Tantra-avond .
  • Divinity Dance: Deze maandelijkse avonden zijn bedoeld om jezelf en elkaar te (her)ontdekken, het accent ligt op puja, oftewel een ritueel waarin we stap voor stap dieper in contact komen met onze natuur, onze zintuigen en onze energie. Deze avond is ook geschikt om kennis te maken met Tantra en toegankelijk voor singles en stellen. Lees hier verder:  Divinity-Massagedans avond
  • Divine Tantra dagen. Wil je helemaal in de tantrische sfeer komen, meer zakken in je lijf en de tijd nemen om meditatief aanwezig te zijn met jezelf en elkaar? Daarvoor zijn de maandelijkse tantradagen bedoeld. We geven deze: heerlijke verdiepende Tantra dagen als: middagceremonie, waarin we principes van Tantra uitleggen en oefenen. Aansluitend is er diner, gevolgd door een begeleide avond, waarin je het geleerde in de praktijk brengt, via een prachtig ritueel.
  • Tantra intensives. Hierin diepen we Tantrische aspecten verder uit. Geschikt voor iedereen die al iets van Tantra weet en/of ons al kent. Lees hier over de Tantra weekenden.
  • Tantra Verdiepingsjaar: voor wie alles wil leren, volgen en oefenen, kun je een heel jaar lang je hart ophalen! Je volgt dan de intensives (die samen een verdiepende opbouw hebben) en er zitten veel extra's bij, zoals persoonlijke begeleiding.   Lees hier meer over  Divine Tantra en de 5 thema's

Namasté!

Janine en Mark

* De naam Wilde Ziel is geïnspireerd op het boek: De ontembare vrouw, van Clarissa Pinkola Estés, verhalenvertelster, Jungiaanse psychotherapeut en post-trauma specialist. Met Wilde Ziel bedoelt zij het onschuldige, vrije en natuurlijke deel in jezelf, dat wéét en je sleutel is tot gelukkig zijn.