Wilde Ziel

~ Tantra van Wilde Ziel ~

Divine Tantra van Wilde Ziel*:

Alles wordt in beweging gezet door Liefde...

Alles wordt in beweging gezet door liefde,
liefde zonder begin of einde.
De wind danst door toedoen van de sferen,
de bomen dansen door de wind.
Is het hart warm van liefde,
dan verdwijnen angst en schaamte.
Vurig als de adem van een draak is de liefde.

(Deel van het gedicht ‘Overgave’ (uit Licht op licht) van Rumi)

Er bestaat liefde die verder gaat dan de liefde in relaties. Liefde die je in je hart voelt, Liefde die je door het leven leidt, je intuïtie scherpt, je ogen opent, Liefde die je altijd voelen kan.....

Tantra gaat over dié Liefde...Zonder Liefde is er geen Tantra...

Wat is Tantra?

Tantra is een eeuwenoude filosofie, lifestyle, discipline, evolutie pad en levenshouding die je helpt om je essentie te ervaren. Je “wilde”, of oorspronkelijke, "goddelijke" natuur. Degene die je in je diepste wezen bent, als je helemaal “vrij” leeft. Vrij van beklemmende oordelen, schaamte, hardnekkige patronen etc. Tantra omvat alle thema's in het dagelijkse en spirituele leven. Het omvat alles. Dus het onderzoeken van je seksuele kracht en die kunnen containen hoort bij Tantra, maar ook bijvoorbeeld mediteren op leven en dood. 

Tantra is (vaak) een non dualistische, positieve benadering van het leven. Het benut al je ervaring als stapstenen voor groei, expansie en evolutie. Om je omstandigheden beter te begrijpen en bewuster te worden. 

Wat voor Tantra geeft Wilde Ziel?

Wilde Ziel geeft Divine Tantra, een eigentijdse vorm van Tantra geïnspireerd op duizenden jaren esoterische kennis over het leven & de transformerende kracht van (sensuele) levensenergie.  

Oorspronkelijk werd Tantra beoefend door zowel monniken als gewone mensen. Ze hielden zich bezig met de theologische filosofie ervan, mediteerden, verdienden hun dagelijkse boterham en gaven zich over aan hemelse extase.
Sinds de seksuele revolutie, nu een halve eeuw geleden, is Tantra doorspekt met het seksuele verlangen in en  om menselijke relaties. Maar sinds een paar jaar is Klassieke Tantra weer in de belangstelling aan het komen. Oer-oude meditaties en ademhalingensoefeningen worden opnieuw toegepast om tot volledig bewust-zijn te komen.

Wij putten in onze Divine Tantra lessen zowel uit  klassieke Tantra meditaties en oefeningen, als uit westerse Tantrische stromingen, waarin je leert om je emoties,  seksuele levensenergie en verlangens stap voor stap te omarmen op een veilige manier. We onderzoeken daarin hoe we voorbij de mind en maatschappij kunnen gaan, die ingrijpen vanuit angst en je innerlijke vrijheid in de weg kunnen staan. Dat noemen we Divine Tantra. Meer erover vind je bij het Tantra Verdiepingspad.

Massage, dans en Tantra van Wilde Ziel:

Niet alles wat we geven is Tantra! Er zit een opbouw in. Zo organiseren we elke maand een dansavond, Chitta conscious heart dance. Daar kan iedereen aan meedoen. Hij is dan ook bedoeld om mensen van ons Centrum voor Happiness (onze eigen plek in Amsterdam!) met elkaar te verbinden. Want in dat centrum gebeuren ook allemaal andere activiteiten, zoals Biodanza, yoga etc.

Daarnaast geven we massageavonden en dansavonden. Deze bevatten een beetje Tantra, maar ze zijn vooral gericht op ontmoeten, ontspannen en genieten. Leuk om eens kennis te maken met ons. Tenslotte geven we verdiepende Tantradagen en Tantra weken. Daar komt onze Tantra visie zoals we die ontwikkeld hebben in Divine Tantra helemaal aan bod.

Dus: even op een rij:

  • Chitta Conscious Heart Dance: heerlijke dansavonden met een voorprogramma (ceremonie, inleiding of concert) en de muziek wordt verzorgd door wisselende DJ's. Géén Tantra dus: Chitta.
  • (Touch of ) Divinity: Massage en dansavonden. Daarin komt een klein beetje Tantra en wat meer lichaamswerk/massage voor, het zijn leuke geniet-avonden: Divinity-Massagedans avond, Hemelse verwenavond voor stellen
  • Divine Tantra dagen rondom 5 thema's, door het hele jaar heen: heerlijke verdiepende Tantra dagen met: middagworkshop- diner- ritual playground
  • Tantra intensives rondom onze 5 thema's , met:  verdiepende Tantra weekenden of (mid) weken, buiten de Randstad, met veel natuur om ons heen, vanaf voorjaar 2021. (PM, want we zoeken nog hard naar een leuke plek!)

 Lees hier meer over  Divine Tantra en de 5 thema's

Namasté!

Janine en Mark

* De naam Wilde Ziel is geïnspireerd op het boek: De ontembare vrouw, van Clarissa Pinkola Estés, verhalenvertelster, Jungiaanse psychotherapeut en post-trauma specialist. Met Wilde Ziel bedoelt zij het onschuldige, vrije en natuurlijke deel in jezelf, dat wéét en je sleutel is tot gelukkig zijn.